Economie

De Lijn West-Vlaanderen zoekt 80 chauffeurs


Audio Reportage

De Lijn West-Vlaanderen zoekt 80 chauffeurs
Brugge, vrijdag 23/5/2008. De Lijn West-Vlaanderen is de laatste jaren enorm gegroeid. Sinds 2000 is het aantal reizigers met 48,7% gestegen. Het aanbod en frequentie van de bussen en de Kusttram is de laatste jaren enorm toegenomen. Om die groei op te vangen, werft De Lijn West-Vlaanderen 80 nieuwe chauffeurs aan voor heel West-Vlaanderen. Solliciteren kan via e-mail, post, telefoon of op de website. Een rijbewijs D hebben is niet nodig, dat krijg je na het slagen in de opleiding in de eigen rijschool van De Lijn.

Groei De Lijn West-Vlaanderen

De laatste 7 jaar is De Lijn West-Vlaanderen sterk gegroeid. In het jaar 2000 hadden we 31,6 miljoen reizigers, in 2007 waren dat er al 64,9 miljoen. In 2000 legden de bussen en trams van De Lijn West-Vlaanderen in totaal iets meer dan 20 miljoen kilometer af en in 2007 was dat 33 miljoen kilometer. Het is dan ook logisch dat ons personeelsbestand gevoelig uitbreidde. In 2000 hadden we 635 chauffeurs, in 2007 hadden we er al 888.

En De Lijn West-Vlaanderen is ambitieus: "Wij plannen bijkomende lijnen, we drijven de frequentie op, Wij hebben nu al 4 stadsnetten met daarin 69 lijnen, 31 belbusgebieden en 92 voorstads- en streeklijnen. En met het Toekomstplan in het vooruitzicht, zullen deze cijfers nog stijgen," zegt woordvoerder Dirk Schockaert. "Om de groei van De Lijn West-Vlaanderen voort te zetten, en rekening houdend met het Neptunusplan, zijn wij dus op zoek naar 80 chauffeurs om onze ploeg te versterken."

Procedure

Om te solliciteren, moet u 21 jaar zijn, een blanco bewijs van goed gedrag en zeden hebben en houder zijn van een rijbewijs B, een rijbewijs D is niet nodig. Na de selectieproeven, het psychotechnisch onderzoek en het medisch onderzoek, volgt u een opleiding die ongeveer 1 maand duurt. Het rijbewijs D, dat nodig is om met een bus te rijden, krijgt u na het slagen in de opleiding in de rijschool van De Lijn.

Hoe solliciteren?

Solliciteren kan op het telefoonnummer 059 56 53 22 of via e-mail op jobs.wvl@delijn.be. Op de website www.werkenbijdelijn.be kunt u online uw cv invullen. Schriftelijk solliciteren kan natuurlijk ook altijd.

De Lijn
Dienst Personeelsbeheer en Opleiding
Nieuwpoortsesteenweg 110
8400 Oostende

(FN-Meegedeeld-De Lijn)
Meer op www.werkenbijdelijn.be
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag