Economie

Vogelbescherming dient klacht in tegen chef Danny Horseele


Audio Reportage


Brugge, donderdag 22/5/2008. Vogelbescherming Vlaanderen heeft vandaag beslist bij het Parket van Brugge klacht neer te leggen tegen Danny Horseele, chef-kok/eigenaar van het tweesterrenrestaurant 't Molentje aan de Stationsweg te Dudzele. Dat bevestigt Jan Rots van Vogelbescherming Vlaanderen.

In het VTM-programma 'Telefacts' van gisteren, woensdag 21 mei 2008, was duidelijk te zien hoe in de keuken van zijn restaurant beschermde houtsnippen uit een kartonnen doos worden gehaald en nadien boven een metalen emmertje worden gepluimd. De houtsnip is een sinds 1991 een beschermde vogelsoort en kan onder geen enkele voorwaarde bejaagd, gevangen, gedood of verhandeld worden. Het pluimen van houtsnippen, ze bereiden en opdienen is dus wettelijk verboden.

Danny Horseele is nochtans op de hoogte van het beschermd statuut van deze vogelsoort, want op het ogenblik dat hij een verse houtsnip uit de doos haalt zegt hij letterlijk: "dit dit mag niet verkocht worden in Vlaanderen maar als dat hier aan de voordeur ligt dan kan je dat natuurlijk niet in de vuilbak gooien. Dus we gaan er vanavond een paar mensen extra tevreden mee maken."

Ster kwijt?

Volgens Jan Rots kan de zaak aan chef Danny Horseele, behalve het gerechtelijke staartje, ook de tweede ster kosten, "want de snippen waren uiteraard niet gekeurd, en dat is in strijd met de wet op de voedselveiligheid."

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag