Nieuws uit de Brugse regio

Minister Vanackere op bezoek in het Fotonhuis


Audio Reportage

Minister Vanackere op bezoek in het Fotonhuis
Brugge, dinsdag 20/5/2008. Minister Steven Vanackere, bracht samen met gedeputeerde Dirk De fauw, Burgemeester Patrick Moenaert en schepen Lieve Mus een bezoek aan het expertisecentrum voor personen met dementie en hun familie Foton.

Foton is een initiatief van Familiezorg W-Vl. vzw, één van de grootste thuiszorgdiensten van Vlaanderen die nu zestig jaar bestaat. In die zestig jaar kwam er nooit een minister op bezoek. "Dat minister Vanackere dit wel deed, getuigt van zijn bijzondere aandacht heeft voor mensen die weerloos en kwetsbaar zijn. Hij sprak trouwens zijn bijzondere waardering uit voor mantelzorgers, vrijwilligers, professionelen en verantwoordelijken die het opnemen voor deze doelgroep," zegt Bart Deltour, directeur van Foton.

De vertegenwoordigers van de voornaamste subsidiërende instanties van Foton luisterden samen naar de evoluerende noden in de zorg. De directie van Foton vroeg aan de Minister meer begeleidend personeel om de verzorgenden te ondersteunen in hun veeleisende en verborgen taak.

Bart Deltour beklemtoonde de nood aan directe ondersteuning van de persoon met dementie en zijn familie: "dit voorkomt immers stress bij de persoon met dementie en gezondheidsproblemen bij partner en kinderen. In de voorbije tien jaar gaf Foton vorming aan 23.000 personen en er werd 10.000 keer informatie, advies, begeleiding en ondersteuning aangeboden."

Foton is een open huis op het Biskajerplein 2. Iedereen is er welkom elke weekdag van 10u tot 12u en van 14u tot 17u. In de namiddag is er een ervaringsdeskundige dementie aanwezig. Mensen kunnen bij hen terecht voor advies of een goed gesprek. Men kan er ook gewoon een kopje koffie komen drinken. Er kan altijd een afspraak gemaakt worden met een van de familieconsulenten.

Foton
Biskajersplein 2
8000 Brugge
tel. 050/330270

(FN-Meegedeeld-Foton)
Meer op www.familiezorg-wvl.be
Meer over Politiek    Patrick Moenaert    Dirk De Fauw    Lieve Mus    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag