Economie

Gratis parkeren mag in Oostende


Audio Reportage


Oostende, dinsdag 20/5/2008. En van de redenen, waarom de luchthaven van Oostende het financieel zo slecht doet, is omdat ze luchtvaartmaatschappijen onvoldoende op de rug zit, voor het betalen van achterstallige parkeergelden. Terwijl een parkeerboete voor de gewone sterveling binnen de weken door een deurwaarder wordt gevorderd, blijken de luchtvaartmaatschappijen voor maar liefst 8.751.080,06 euro in het rood te staan.

Parkeren

Maatschappijen die vliegtuigen geruime tijd aan de grond laten staan op de luchthaven van Oostende moeten hiervoor een vergoeding betalen. Dit is zo op alle luchthavens. Voor de luchthaven van Oostende stonden de afgelopen 3 jaar 5 vliegtuigen meer dan 1 maand geparkeerd op de luchthaven. Hiervoor rekende de luchthaven parkeergeld aan. In 2004 was dat 3,2 miljoen euro, in 2005 en 2006 : telkens bijna 3 miljoen euro. Deze bedragen werden echter nooit vereffend, zo blijkt uit een antwoord van minister Hilde Crevits (CD&V) op aan vraag van Vlaams Volksvertegenwoordiger Jan Verfaillie. De Vlaamse overheid verliest hierdoor bijna 9 miljoen euro. Voor Verfaillie is dit onaanvaardbaar, vliegtuigen kunnen jaren gratis parkeren.

Verfaillie eist nu, dat de luchthaven van Oostende de dossiers van dichterbij zou opvolgen, zodat eerder actie zou worden ondernomen.

(FN-Meegedeeld-JV)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Politiek    CD&V    Hilde Crevits    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag