Nieuws uit de Brugse regio

Nieuwe volwaardige horecavakbeurs in 2009 in Kursaal


Oostende, donderdag 15/5/2008. De kogel is door de kerk. Van 10 tot 13 februari 2009 zal in alle zalen en horeca-uitbatingen van het Kursaal in Oostende de eerste editie van "Horeca Boulevard" plaatsvinden.

De kust is voor vele toeleveranciers van de horeca een belangrijke afzetmarkt en daarom vragen deze regio en de horecasector, zowel regionaal als nationaal, naar een eigen horecabeurs. Jarenlang wßs er aan de kust "Tecnik┤Hotel" als trefpunt voor de kusthoreca, maar samen met het beursgebouw Media Center liep Tecnik┤Hotel dit jaar echter, op haar 50ste lustrumeditie, definitief ten einde. Die beurs verhuist in 2009 definitief naar Brussel.

Tony Parker Projects uit Oostende heeft het alternatief nu uit de grond gestampt, naar aanleiding van een marktstudie. Het resultaat staat vandaag in de steigers: "Horeca Boulevard 2009". Samen met het Kursaal van Oostende, Kursaal┤s cateringpartner Ostend Queen en projectleider TTP EU Ltd. werd er hard gewerkt om een volledig nieuwe beursbeleving te introduceren. In alle zalen van het Kursaal van Oostende zullen de horeca-toeleveranciers de kans krijgen hun producten aan het vakpubliek te presenteren in een uniek kader.

Nieuw is uiteraard ook dat deze beurs plaatsgrijpt in een niet-traditioneel beursgebouw, maar in een 4000 m▓ oppervlakte verspreid over zes verschillende ruimtes. Ook de horeca-units Ostend Queen, Coffee House en de Lounge Bar wordt ge´ntegreerd in het gebeuren. Het randprogramma wordt gekruid met culinaire ontmoetingen voor lunch en diner met Belgische topchefs in de brasserie Ostend Queen. Tevens wordt met leveranciers van zeevruchten onderhandeld om het meest exclusieve zeevruchtenbuffet te plaatsen in het waanzinnige oceanviewdecor van Ostend Queen. De Lounge Bar in Kursaal Oostende wordt het middelpunt van de exclusieve drankenleveranciers voor de horeca en het zal ook het dagelijkse sluitpunt worden op de exposantenborrel met een adembenemend panorama op zee en strand. Diverse panelgesprekken met betrekking tot de sector staan ook op de agenda. De vele extra topics moeten van "Horeca Boulevard" een nieuwe ervaring maken in beursbeleving voor zowel leverancier als bezoeker.

De beurs vindt plaats van 10 tot 13 februari 2009 en zal exclusief voorbehouden zijn voor het vakpubliek.

(FN-Meegedeeld-TPP)
Meer op www.horecaboulevard.be
Meer over Horeca    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag