Economie

Groep Forrest: slachtoffer van kwaadwillige journalistiek?


Audio Reportage


Brugge, dinsdag 13/5/2008. De Groep Forrest reageert fel op adjectieven, gebruikt in verschillende artikels en commentaren, naar aanleiding van de benoeming van Pierre Chevalier als gedelegeerd bestuurder van een van de vennootschappen van de Groep.

Volgens woordvoerder Henry de Harenne zijn gebruikte bijvoeglijke naamwoorden zoals "omstreden" of "veelbesproken" ongepast, en zijn "de verschillende kritieken ten aanzien van onze mijnactiviteiten werden altijd ongegrond verklaard ingevolge de zorgvuldige onderzoeken van de bevoegde internationale instellingen, waar wij telkens mee samenwerken. Wij ondersteunen de transparantie in de mijnsector."

Oud rapport

"De kritiek vindt grotendeels hun oorsprong in een verslag van de VN betreffende de plundering van de natuurlijke rijkdommen in de DRC dat in 2002 werd gepubliceerd. Op 23 oktober 2003 volgde echter een volgend verslag, waarin het Panel van de Verenigde Naties officieel toegeeft dat de eerdere beschuldigingen ongegrond waren. Jammer genoeg, gebruiken onvolledig ge´nformeerde of kwaadwillige mensen het eerste verslag," beweert de Harenne.

Rol Pierre Chevalier

"Wij hebben ook nooit gewenst of geprobeerd om op een willekeurige wijze te profiteren van de positie van Pierre Chevalier bij de Verenigde Naties. Wij zijn gewoon gelukkig om opnieuw op zijn bekwaamheden en dynamiek te kunnen rekenen binnen onze Groep. Inzake zijn in verdenking stelling, vertrouwen wij in hem, net zoals wij de Justitie van ons land vertrouwen..." besluit de Harenne.

(FN-Belga Press Release en Eigen Berichtgeving)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag