Economie

Brandstofprijs nekt visserij


Audio Reportage


Oostende, dinsdag 13/5/2008. De huidige brandstofprijzen blijken stilaan dodelijk te zijn voor de Vlaamse visserij. Naar onze redactie in Nieuwpoort vernam, staan twee rederijen op het punt de zaak in faling te laten gaan, en andere zullen binnenkort wellicht volgen.

"Door de zeer hoge brandstofprijzen is de Vlaamse visserijsector gedwongen om de vangst volledig stil te leggen. De vissers kunnen kiezen: hun laatste centen inzetten om hun schepen met verlies te laten uitvaren, of in faling gaan." Dat zegt reder Willy Versluys uit Oostende: "vandaag betalen de reders ter zeevisserij 0,6740 Euro per liter brandstof, dat is het dubbele van het voor ons economisch haalbare. Het dubbele ook van wat we twee jaar geleden betaalden. Dit is de doodsteek voor onze boomkorvisserij en ook de Nederlandse visserij heeft hetzelfde probleem".

Geen ingreep

Het ergste is eigenlijk dat de overheid toekijkt, meewarig haar hoofd schuldt en dan de schouders ophaalt. Terwijl het hier haat over leven of dood voor een hele economische sector," stelt Versluys vast.

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag