Nieuws uit de Brugse regio

Club maakt eerbetoon Sterchele kompleet met 4-0


Audio Reportage


Brugge, zaterdag 10/5/2008. De match van vanavond moest vooral een eerbetoon worden aan François Sterchele. Zeker geen gewone match om het seizoen af te sluiten, met alle Club-spelers in een shirt met het nummer 23 van François op de borst.

De eerste echte kans was echter voor Westerlo met Zelenka die uit een te scherpe hoek in het zijnet trapte. Het eerste Brugse gevaar werd door Englebert gecreëerd door van bij de achterlijn voor te zetten richting Sonck: de kopbal ging over. Even later kopte Alcaraz bij een corner pal op De Winter. 3 minuten later was het echter toch prijs met een magistrale vrije trap van Leko: over de muur en onhoudbaar. Bijna kreeg Leko daarop geel, want hij trok zijn shirt uit droeg het doelpunt in een bijna religieuze ceremonie op aan François. Wat later ging Capon door de buitenspelval maar werd oog in oog met doelman De Winter door diens arm geklopt. In minuut 23 werd Sterchele nog eens herdacht maar de aanval in die minuut ging er net niet in. Dan, inmiddels na het halfuur, na een misser van Capon kon Sonck plots schieten: pal op De Winter. Vijf minuten voor rust kopte Sonck fraai op een voorzet van Englebert: De Winter geklopt: 2-0.

Tweede helft

Ook na rust zorgde Westerlo voor het eerste gevaar, maar het schot van Farssi kon Stijnen niet verrassen. Even later was de precisie van Odita bij een kopbal aan de tweede paal gelukkig voor Club niet je dat. Weer scoorde Club, deze keer Capon na een doorsteekbal van Leko. Na een fraaie dribbelbeweging maakte Brecht zelf af. 3-0. Even later gingen een hard schot van Zelenka net naast het doel van Stijnen. Sonck dan, met een ingelopen kopbal op voorzet van Leko: via het gras net naast. Chavez zorgde voor het volgende schot, weer na aangeven van Leko, maar De Winter kwam goed uit. Westerlo haalde toen bijna de verdiende eerredder binnen, maar De Kelver kopte de voorzet van Farssi net over doel. Klukowski dan, van ver net over doel, maar het was Sonck die het eerbetoon voor François mocht afwerken: eerst Djokic pal op De Winter en dan Wesley in de rebound: 4-0.

Sterchele keek neer vanuit de hemel, en hij zag dat het goed was.

(JVM-Op Locatie)
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag