Cultuur en evenementen

Encantar: Soetkin en nog 3 polyfone engeltjes in de Sint-Gilliskerk


Audio Reportage


Brugge, zaterdag 10/5/2008. Het concert van het kwartet Encantar, dat Concerti Vocali vrijdagavond organiseerde, was werkelijk uitzonderlijk: Sarah Abrams, sopraan, Lieselot De Wilde en Kerlijn Van Nevel, mezzo-sopranen en Soetkin Baptist, alt, dompelden de Sint-Gilliskerk onder in een sfeer die iedereen gelukkig stemde.

Onder de naam 'Candida virginitatis' bracht het viertal werk van o.a. Palestrina en Agricola. Ze begonnen achteraan in de kerk Maria als ster der zee te bezingen. Ze waren duidelijk niet bang, de ruimte te benutten. Verspreid over de vier centrale zuilen zongen ze de lof over de aartsengel GabriŽl en de allerheiligste Maria. Blijkbaar was men er in de 16de eeuw reeds van bewust dat muziek verspreid in de ruimte net dat ietsje meer gaf.

De vier meisjes zijn van plan om nog heel veel te doen met hun stem. Niettegenstaande hun jonge leeftijd, hebben ze al veel ervaring opgedaan en er komt nog: Il Gardelino, Vier op een rij en Ensemble Organum komen er in ieder geval al aan.

Ook Soetkin Baptist, bekend van Ishtar, bewees een voortreffelijke zangeres te zijn. Of het nu volksmuziek is of polyfonie: ook haar weg is gebaand. Net voor ze naar Belgrado vertrok om BelgiŽ te vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival, konden we even met haar praten.

(Patrick Pieters-Op Locatie)

Meer van Patrick Pieters op de pagina Klassiek!

Meer over Concert    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag