Nieuws uit de Brugse regio

Fietsersbond smeert fietskettingen aan het station


Audio Reportage


Brugge, vrijdag 9/5/2008. In een opgemerkte actie, verwelkomden leden van de Fietsersbond fietsende pendelaars als winnaars aan het station van Brugge. Een tiental mensen smeerden er fietskettingen, zodat de fietsers snel, vlot en comfortabel hun tocht naar huis zouden kunnen maken. Bovendien ontvingen ze een kaart met een unieke code mee, waarmee ze kans maken om prijzen in de wacht te slepen bij een loterij.

"Een beloning voor hun duurzaam vervoersgedrag," zegt Geert Demeyere van de Brugse afdeling van de Fietsersbond. "Met de fiets op weg naar het station, sta je niet in de file en verlies je dus geen tijd. Aan het treinstation of de bushalte kan je snel en efficiŽnt je fiets wegzetten. De fietsenstalling staat vaak dichter bij de ingang en de perrons dan de autoparking. Nog eens tijdwinst dus."

Vragen

Tijdens de actie peilde de Fietsersbond ook naar de verwachtingen van fietsende pendelaars met betrekking tot het 'onthaal' aan het station. In Brugge bleken die fietsers vragende partij te zijn voor fietsrekken met meer ruimte, zodat lichten, remkabels en dergelijke niet worden afgerukt en genummerde fietsstallingen zouden het terugvinden van de fiets gemakkelijker maken. Ook over de Brugse kasseien werd steen en been geklaagd.

(FN-Op Locatie)
Meer op www.varieerinhetverkeer.be
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag