Economie

Xavier Vanneste: beste jonge Vlaamse ondernemer


Audio Reportage


Brugge, donderdag 8/5/2008. Brouwer Xavier Vanneste, van de brouwerij De Halve Maan, is door JCI uitgeroepen tot Vlaamse Jonge Ondernemer (JO) van het jaar. De jury, dit jaar met als voorzitter Karel Boone, voorzitter Lotus Bakeries, Vandemoortele en UCB, beoordeelde de genomineerden op een aantal persoonlijke kwaliteiten en niet louter op de prestaties van het bedrijf. Creativiteits- en de leiderschapskenmerken speelden daarin een grote rol.

Voor de leiderschapskwaliteiten baseert de jury zich op de JCI-criteria van "de hand van de leider", met name hoe de betrokkene zich manifesteer in zijn onderneming in de volgende rollen: Manager, Educator, Coach, Ambassador, Learner en Visionair, aangevuld met een gezonde dosis Creativiteit.

Tegenstroom

Vanneste bouwde op de grondvesten van het eerder gesloten familiebedrijf een nieuwe moderne onderneming, en ging zwom daarmee tegenstroom in de biermarkt. Zijn Brugse Zot is naast in Brugge vooral in de Verenigde Staten erg in trek, omwille van de kleinschaligheid van de overigens sterk groeiende onderneming.

Vanneste volgt Peter Vyncke van Vyncke Energietechniek op die vorig jaar de "Award Vlaamse JO" in de wacht wist te slepen.

(FN-Meegedeeld-JCI)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag