Nieuws uit de Brugse regio

Brugge vraagt gemachtigd boswachter tegen everzwijnenplaag


Audio Reportage

Brugge vraagt gemachtigd boswachter tegen everzwijnenplaag
Brugge, woensdag 7/5/2008. Brugs schepen voor groen Bernard De Cuyper (CD&V) heeft aan zijn partijgenote, Vlaams minister voor leefmilieu Hilde Crevits, gevraagd om een gemachtigd boswachter aan te stellen, die in bossen aan de Brugse zuidrand zou inspecteren op everzwijnen.

Volgens De Cuyper neemt de schade die de dieren aanrichten met de lente weer toe, en onlangs werden ook twee evers doodgereden op de snelweg E40, dus is het tijd om in te grijpen.

Verantwoordelijk

"Niet alle boseigenaren gedragen zich onverantwoordelijk. De miliitaire overheid doet er bijvoorbeeld alles aan om Vloethemveld evervrij te houden en Provinciecommandant De Vos ziet daar nauwgezet op toe, en ook enkele privé eigenaren tonen verantwoordelijkheid" zegt De Cuyper.

Onverantwoordelijk

"Maar een paar eigenaren van bossen doen absoluut niets tegen de dieren op hun terrrein en laten er geen jagers toe, integendeel, ze kweken everzwijnen, en zo is elke maatregel die wij nemen eigenlijk dweilen met de kraan open," zegt De Cuyper. "Daarom is het aanstellen van een gemachtigd boswachter, die alle bossen kan inspecteren en de eigenaars op hun verantwoordelijkheid kan wijzen zeer belangrijk."

(FN-Eigen Berichtgeving)

Meer over Milieu    Politiek    CD&V    Hilde Crevits    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag