Nieuws uit de Brugse regio

Jong Vld wil geen veiligheidscamera´s in Oostende


Audio Reportage


Oostende, dinsdag 6/5/2008. Oostende plaatst nog dit jaar twaalf veiligheidscamera's in de straten van Oostende. Jong Vld Oostende krijgt kippenvel bij de gedachte, dat Big Brother effectief zijn intrede zal doen in de stad, en roept nu een persbericht van Scotland Yard in, als argument, om de plannen te laten varen.

"De kosten van camerabewaking zijn niet min. Bovendien kan je reuzengrote vraagtekens plaatsen bij het nut en de efficiëntie er van': stellen de liberale jongeren. Het Londense voorbeeld toont dit duidelijk aan. Mike Neville, verantwoordelijke bij Scotland Yard, het hoofdkwartier van de Londense politie, noemt de vier miljoen videocamera's in Groot-Brittannië een 'volkomen fiasco'. Misdadigers hebben volgens hem al lang geen schrik meer voor camera's, het afschrikkingseffect is blijkbaar uitdovend," zegt Ruben Pannecoucke van Jong VLD.

Subjectief

"Mensen voelen zich veiliger met een camera in de buurt, maar dat blijkt een vals gevoel van veiligheid te zijn, als je het Londense voorbeeld mag geloven. Het zou dan ook zonde zijn grote sommen te investeren in nutteloze technologie. Wij vragen meer aandacht voor preventie in de vorm van 'aanspreekbaar' blauw op straat", zegt Ruben Pannecoucke.

Knokke-Heist

Het voorbeeld van Knokke-Heist, waar de politie en het gemeentebestuur in de wolkken zijn met hun camera´s gaat volgens Pannecoucke niet helemaal op, alhoewel Knokke-Heist en Oostende naar omvan toe uiteraard beter te vergelijken zijn dan Londen. de Knokke-Heistse politiecommissaris Dirk Van Nuffel verklaarde onlangs nog, dat de camera´s daar wel effectief tot aanhoudingen hebben geleid en dus duidelijk niet alleen een subjectief veiligheidsgevoel creëren.

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer over Politie en Gerecht    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag