Economie

Plannen voor sociale woningbouw slinken


Audio Reportage


Brugge, donderdag 1/5/2008. Volgens Brugs gemeenteraadslid Rita Brauwers van Groen! schiet er bijzonder weinig bouwgrond over, maar nog minder van de Brugse belofte, dat er in nieuw aan te leggen woonwijken in de stad een kwart sociale woningen zouden komen.

Naar aanleiding van krantenberichten over een woonproject op de gronden van een voormalig tuinbouwbedrijf in St-Andries met pastoriestijl woningen, vroeg ze tijdens de voorbije gemeenteraad aan schepen Mercedes Van Volcem (Open VLD), bevoegd voor Ruimtelijke Ordening, hoe het met de andere plannen voor de realisatie van nieuwe verkavelingen zat.

Ondermeer in de Oude St-Annadreef, de Michel Vanhammestraat, de Astridlaan , en de Pierre Debbautlaan zijn er projecten en er lopen ook onderhandelingen met projectontwikkelaars voor de site in de Katelijnestraat in het centrum.

Zeker geen 25 procent

Het antwoord van Van Volcem liet duidelijk dat er van de 25 procent niets in huis zal komen. Hoeveel het dan wel zal worden hangt af van zoveel factoren, dat ook dat alle richtingen uit kan.

(FN-Op Locatie)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Ruimtelijke Ordening    Politiek    Groen    Open VLD    Mercedes Van Volcem    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag