Nieuws uit de Brugse regio

Brugse Ombudsman had een druk jaar


Audio Reportage

Brugse Ombudsman had een druk jaar
Brugge, dinsdag 29/4/2008. Deze middag heeft de Brugse Ombudsman zijn jaarverslag van 2007 voorgesteld. 1575 mensen gingen vorig jaar te rade bij ombudsman, het op één na hoogste aantal, sinds de oprichting van de dienst, 10 jaar geleden. "Van de 265 uiteindelijk behandelde klachten waren er uiteindelijk maar 39 dermate ernstig dat ze gegrond werden verklaard. De meeste klachten werden beoordeeld als terechte opmerkingen of kregen een ander oordeel mee, omdat het onderzoek ervan een genuanceerd beeld opleverde," zegt Ombudsman Marc Carlier.

Zwakke plekken

De zwakke plekken van de Brugse administratie blijven liggen bij de bouwvergunningen die nogal eens te veel tijd in beslag nemen, en wegenwerken, die niet tijdig af raken. Ook Eandis krijgt op vlak van het afwerken van werken heel wat slechte punten. Ook het computersysteem van het containerpark zorgde voor een groot aantal vaak terechte klachten.

Beter

Opvallende verbetering is de sterke daling van het aantal klachten over de werking van het OCMW. De 237 pagina´s van het jaarverslag bevatten dus zeker niet alleen slecht nieuws.

(FN-Op locatie)
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag