Economie

N-VA achter verbreding Schipdonkkanaal


Audio Reportage

N-VA achter verbreding Schipdonkkanaal
Brugge, zondag 27/4/2008. Volgens Vlaams parlementslid Gino De Craemer van N-VA is is de aansluiting van de haven op het Seine-Schelde-project via het Schipdonkkanaal een goeie oplossing, om deze toename in trafiek van de haven van Zeebrugge op te vangen. De haven verwacht, dat het aantal containers dat in Zeebrugge verhandeld wordt tegen 2010 zal verdubbelen en tegen 2015 zelfs kan verzesvoudigen.

De huidige verkeersinfrastructuur is ontoereikend om deze toename van trafiek op te vangen volgens Decramer is het is belangrijk er zo snel mogelijk een visie wordt gevormd over de uitbouw van de haven en het veilig stellen van de economische groei. Daarbij moet verbreding van het Schipdonkkanaal als aansluiting van de haven op het Seine-Schelde-project ernsitig worden bekenken want het is "de beste oplossing om de mogelijkheden van de haven optimaal te benutten en haar toekomst veilig te stellen. Dit kanaal kan ook voor een betere afwatering zorgen waardoor het aantal risicogebieden voor overstromingen verminderd wordt."

Behoud polder

Wel pleit Gino De Craemer voor de garantie dat er zich rond het kanaal in de poldergebieden geen industrie ontwikkelt, dit om het polderlandschap en de landbouw in die gebieden te beschermen. Er moet tijdens de aanleg van dit kanaal tevens zorgvuldig omgegaan worden met het aantal te onteigenen gebieden. en de zaken die uit de technische haalbaarheidsstudie naar voren komen moeten dan uiteraard onderzocht worden op de maatschappelijke haalbaarheid," besluit Decraemer die hoopt dat de feinitieve beslissing over het kanaal nabij is...

(FN-Meegedeeld-N-VA)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Politiek    N-VA    Zeebrugge    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag