Economie

Filip Muyllaert organiseert meest exclusieve etentje ooit: 22.000 euro p.p.


Audio Reportage


Brugge, vrijdag 25/4/2008. Filip Muyllaert uit Knokke-Heist nodigt iedereen die het horen wil uit op 17 september, naar het duurste diner ter wereld, in Parijs. 16 gerenommeerde Michelinchefs serveren aan 60 exclusieve genodigden het neusje van de zalmgastronomie. Het prijskaartje voor de hele avond bedraagt 22.000 euro per persoon. Dit alles voor het goede doel, want de opbrengst gaat integraal naar onderzoek voor de ziekte van Alzheimer.

40 Michelinsterren in één keuken

"The Dinner of the Chefs, zo heet het initiatief, is een mondiale ode aan kunstenaars van lekker eten en drinken. Yannick Alleno, Sébastien Bras of Christophe Michalak: gevestigde chef-koks die klinken als een klok bij elke fijnproever. In totaal zullen 40 Michelinsterren in 15 gangen de meest prestigieuze en fijnste delicatessen ter wereld voorschotelen. Elke chef legt zijn passie in zijn gerechtje," zegt Muyllaert, die in heel Europa het evenement promoot en de reservaties en boekingen ervoor organiseert.

Fabelachtig decor

Niet alleen het diner is exquis, ook de hele inkleding getuigt van pure klasse en design: afhaling met privé-chauffeur in een limousine, cocktailreceptie in de elegante tuinen van koningin Marie-Antoinette, diner in het indrukwekkende Salon des Cotelle van het magische paleis van Versailles, prachtige recitals van live barokmuziek, spetterend vuurwerk in de tuinen en overnachting in een prachtig luxehotel. En als kers op de taart krijgen de ingeschreven heren en mevrouwen nog een uniek en waardevol aandenken mee naar huis.

Ten voordele van de ziekte van Alzheimer

De opbrengst van dit culinair topevenement gaat naar het goede doel. Van het prijskaartje van 22.000 euro per persoon gaat de winst integraal naar The International Foundation for Research on Alzheimer's Disease. De laatste 10 jaar is deze ziekte wereldwijd met maar liefst 30% gestegen. Deze liefdadigheidsorganisatie reikt middelen aan naar verder gespecialiseerd onderzoek.

First come, first served

Wereldwijd kunnen op woensdag 17 september slechts 60 gasten mee aan tafel schuiven. Het event loopt van 19 u. tot 0.30 u. in Versailles nabij Parijs. Interesse? De organisatie hanteert "het democratische principe van first come, first served!" U kunt uw plaatsje voor dit ultra-exclusief diner snel regelen via info@luxurytravelbutler.com.

(FN-Meegedeeld-FM)
Contacteren via mail info@luxurytravelbutler.com
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag