Nieuws uit de Brugse regio

Nieuw Lexicon van Westvlaamse schrijvers: zelfs met bloggers


Audio Reportage


Brugge, woensdag 23/4/2008. In het Provinciaal Hof is vanavond het eerste deel voorgesteld van de nieuwe reeks "Lexicon van Westvlaamse schrijvers". De volledig vernieuwde editie van het biografisch woordenboek van de West-Vlaamse schrijvers wordt uitgegeven door de Vereniging van Westvlaamse schrijvers.

Vernieuwd en aangevuld

De vorige editie dateerde al uit 1984 en later en vertoonde uiteraard al enige hiaten. Tot 2013 zal nu gewerkt worden aan nog 5 extra delen, waarin telkens de biografische gegevens van een 500-tal schrijvers worden opgenomen. Er komen correcties in op de vorige editie, nieuwe schrijvers, aanvullingen... Ook de lay-out, van de hand van Renaat Ramon, is verfrissend.

Zelfs bloggers

Het begrip schrijver werd bij het begin van de nieuwe editie ook geactualiseerd: ook schrijvers van e-books en bloggers kunnen, als hun oeuvre daar aanleiding toe geeft, opgenomen worden. Jaak Fontier, bestuurslid van de Vereniging van Westvlaamse schrijvers noemt dat "onvermijdelijk als je wil meegaan met je eigen tijd" en beschouwt het schrijverschap van bloggers in die zin als gelijkwaardig.

Het eerste deel van het "Lexicon van Westvlaamse schrijvers" kost 18 euro en kan telefonisch besteld worden op 050/21 41 00.

(FN-Eigen Berichtgeving)
Contacteren via mail marcel.vanslembrouck@scarlet.be
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag