Nieuws uit de Brugse regio

Alcohollimiet op 0,2: Jong CD&V tegen


Audio Reportage


Nationaal, woensdag 23/4/2008. Jong CD&V wil absoluut niet weten, van een verlaging van de alcohollimiet tot 0,2 promille, enkel voor jonge chauffeurs. "De discriminatie van jonge chauffeurs is onaanvaardbaar, en moet dringend stoppen," stelt Jong CD&V-voorzitter Bert De Brabandere, in een reactie op het voorstel van staatssecretaris van mobiliteit Etienne Schouppe (CD&V). Die wil de alcohollimiet voor jonge en nieuwe chauffeurs verlagen tot 0,2 promille. "Nadat eerder al bleek dat jonge chauffeurs veel meer betalen voor een autoverzekering, probeert de overheid nu jongeren te discrimineren nog vooraleer ze met de wagen hebben gereden. Stigmatiserend is zoiets! Alle chauffeurs verdienen een gelijke behandeling.

Bert De Brabandere betwist niet dat jonge chauffeurs vaker bij ongevallen betrokken zijn, maar een verbetering van de rijopleiding en het verhogen van de subjectieve en objectieve pakkans zijn betere manieren om dit aan te pakken. De gemiddelde chauffeur wordt slechts eenmaal om de 10 jaar gecontroleerd wordt. En er moet dringend werk gemaakt worden van een efficiŽnte drugstest. Dat kan, maar daar wordt niet aan gedaan."

Jonge chauffeurs drinken minder

"Jonge chauffeurs zijn overigens ook de meest nuchtere chauffeurs. Alle onderzoeken tonen immers aan dat dertigers en veertigers verhoudingsgewijs vaker positief blazen dan jongeren. Ook bij ongevallen worden meer ouderen betrapt dan jongeren. In het voorstel lezen we daarover niets," stelt De Brabandere teleurgesteld vast.

(FN-Meegedeeld-Jong CD&V)
Meer over Politiek    CD&V    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag