Economie

Zongswerkregeling recht gezet door minister Milquet.


Audio Reportage


Nationaal, dinsdag 22/4/2008. Na weken problemen heeft federaal minister Milquet een nieuw KB voorgesteld, dat zondagswerk aan de kust weer mogelijk moet maken, ook buiten het toeristische topseizoen. Dit weekend werden er uitgebreide nog controles gedaan op de toepassing van het KB op tewerkstelling op zondag, dat van toepassing werd begin dit jaar. Dit KB hield geen rekening met de badplaatsen. Ondernemers konden er op drukke zondagen tussen oktober en april niet automatisch meer personeel tewerkstellen om de toevloed aan toeristen te bedienen, zoals vroeger wl kon op 13 vrij te kiezen zondagen. De opening moest gekoppeld zijn aan een gemeentelijke manifestatie. De aangekondigde aanpassing doet deze specifieke bepaling teniet waardoor opnieuw, zoals vroeger, op 13 vrij te kiezen zondagen personeel zal kunnen worden tewerkgesteld.

Het nieuwe KB grijpt terug op de oude regeling van 13 vrij te kiezen zondagen. De sociale inspecte heeft ook al beloofd, dit weekend niet meer te zullen controleren.

UNIZO Westhoek en UNIZO Noord-West-Vlaanderen zijn tevreden met de snelle rechtzetting, zegt Frederik Serruys, regiodirecteur van UNIZO Noord-West-Vlaanderen.

(FN-Meegedeeld-UNIZO)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Tewerkstelling    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag