Nieuws uit de Brugse regio

Pol Denys eist recht verkiesbaar te zijn bij Sociale Verkiezingen


Audio Reportage


Brugge, maandag 21/4/2008. Vandaag start voor de Arbeidsrechtbank in Brugge de rechtszaak van Pol Denys in verband met de lopende sociale verkiezingen. Pol Denys had zich als onafhankelijk kandidaat gemeld voor de sociale verkiezingen bij het Brugse metaalbedrijf Dana, waar hij eerder, omdat hij lid is van Vlaams Belang, uit de vakbond was gezet. $

Denys eist nu zijn grondwettelijk burgerrecht om zich te laten verkiezen op voor de rechter. Ondanks dat grondwettelijk recht zich verkiesbaar op te stellen, voorziet de Belgische vakbondswetgeving, dat je lid moet zijn van één van de drie vakbondsfamilies.

Denys wordt in zijn rechtszaak gesteund door de nationale vakbondscel van Vlaams Belang en voormalig VB voorzitter Frank Vanhecke. 'Het probleem is dat je in België om aan de sociale verkiezingen te mogen deelnemen socialist, christendemocraat of liberaal moet zijn. Een Vlaams Nationalist of iemand van een andere strekking kan dit niet, en wij zeggen dat dit ondemocratisch en totalitair is, en verwachten van de rechter een uitspraak,' zegt Vanhecke.

(FN-Eigen Berichtgeving)

Meer over Techniek    Tewerkstelling    Politiek    Vlaams Belang    Vakbonden    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag