Nieuws uit de Brugse regio

Frank Vanhecke: Brugge heeft gebrek aan Vlaamse reflex


Audio Reportage


Brugge, dinsdag 15/4/2008. "Het Brugse stadsbestuur heeft last van een totaal gebrek aan Vlaamse reflex." Dat zegt Vlaams Belang Europarlementslid en fractievoorzitter in de Brugse gemeenteraad Frank Vanhecke.

"In Brugge blijven ook maar hotels en handelszaken opduiken met ronkende Engelse en andere vreemde namen. De stad zou daar iets aan doen, maar we merken er bijzonder weinig van, ondanks het feit dat de bestuursmeerderheid twee partijen heeft die zich uitgesproken Vlaams noemen," zegt Vanhecke, die meteen ook met een plan komt om iets aan de Vlaams reflex in de politiek te doen.

7500 Vlaamse leeuwen

Voor de zomer zal Vlaams Belang in Brugge 7500 Vlaamse leeuwenvlaggen gratis uitdelen, aan iedereen die belooft die vlaggen ook uit te hangen op 11 juli: "zo zal de burgemeester Moenaert merken dat ons gedachtengoed breder gedragen wordt, en misschien ook zijn gedrag aanpassen," hoopt Vanhecke.

Chinese leeuwen?

Overigens zijn de Vlaamse leeuwenvlaggen naar verluidt afkomstig uit China, en heeft de container vlaggen vertraging opgelopen onderweg...

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer over Politiek    Vlaams Belang    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag