Economie

Brugse Handelaars tegen winkelcentrum stadion Club Brugge


Audio Reportage

Brugse Handelaars tegen winkelcentrum stadion Club Brugge
Brugge, dinsdag 15/4/2008. De Brugse Handelaars, verenigd in alle Brugse handelsgebuurtekringen, verzetten zich met klem tegen de plannen om een grootschalig winkelcentrum te bouwen als financieringsmiddel voor een nieuw stadion voor Club Brugge. De voorzitters van de verschillende handelsgebuurtekringen schreven hierover een gezamelijke brief, gericht aan Vlaams minister-president Kris Peeters.

Binnenkort moet de Vlaamse Regering beslissen over een mogelijke functiewijziging van de landbouwgronden in Loppem zodat projectontwikkelaar Uplace er het grootschalige project zou kunnen neerpoten.

Dood handel binnenstad

Volgens de voorzitters van de Brugse handelsgebuurtekringen zal de Vlaamse Regering daarmee meteen ook "beslissen over leven en dood van de handel in de hele Brugse regio." Het in aanbouw zijnde B-Park shoppingcentrum aan de Blauwe Toren met 38.000 vierkante meter en het project aan het station, ook goed voor 10.000 vierkante meter zijn ruim voldoende om de druk op de economische ketel in Brugge ernstig te verzwaren, nog eens 40.000 vierkante meter met aantasting van de groene bufferzone vinden de ondernemers "not done".

De brief aan Peeters werd getekend door Piet Vanderyse, Rita Peers, Roland Brackx, Francois Beylemans, Stefan Muylle, Benny Devos, André Pierins, Christian Van oost, Ronald Deneve, Alain Golling, Patrick Pringier en Jeroen Govaert, samen verantwoordelijk voor alle Brugse handelaars.

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag