Nieuws uit de Brugse regio

In Bruges voor het eerst op Brugse bioscoopscherm


Audio Reportage

In Bruges voor het eerst op Brugse bioscoopscherm
Brugge, dinsdag 8/4/2008. De film "In Bruges" is in Avant Premiere voorgesteld aan de pers en een select gezelschap van genodigden in Kinepolis Brugge.

De film met Colin Farrell, Brendan Gleeson en Ralph Fiennes speelt grotendeels in Brugge af en werd een goed jaar geleden bijna volledig op locatie in de stad opgenomen. De komedie vol zwarte humor kreeg van het aanwezige publiek gemengde reacties: het geweld is wat "over the top" maar de beelden van Brugge zijn prachtig "alhoewel de werkelijkheid nog mooier is".

Brugge speelt eigenlijk de absolute hoofdrol in de film die de eerste 20 minuten bijna een uitgerokken reclamespot voor de stad lijkt. Regisseur Martin McDonagh schreef het verhaal specifiek voor Brugge. De film is vooralsnog maar alleen in de Verenigde Staten, Ierland en in Polen uit.

Voor het grote Brugse publiek en de rest van Europa is het nog wachten tot 25 juni om Colin Farrell, Brendan Gleeson en Ralph Fiennes te zien. Voor wie van een beetje geweld niet wakker ligt is de film van harte aanbevolen.

(FN-Op Locatie)
Meer over Film    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag