Nieuws uit de Brugse regio

De Bond wordt voor 150.000 euro opgewaardeerd


Audio Reportage


Brugge, zondag 23/3/2008. Het Brugse stadsbestuur zal 150.000 euro investeren in de opwaardering van het gebouw De Bond, aan de Smedenpoort in Brugge, waar regelmatig tentoonstellingen van moderne kunst worden gehouden. Het Brugse Cultuurcentrum houdt reeds een 3-tal jaar regelmatig tentoonstellingen in de locatie, met stijgend succes en ook stijgende waardering van de kunstwereld.

Opwaardering

"Het gebouw is op zich best mooi als kunstruimte, maar is veel te vochtig en kan ook onvoldoende worden verwarmd, waardoor we bepaalde hier niet kunnen uitnodigen," zegt cultuurschepen Yves Roose (sp.a), die van het college 150.000 euro mag uitgeven om het gebouw aan te passen.

Vertrouwen

Roose geeft met de aanpassing meteen ook aan dat hij het volste vertrouwen heeft in de ploeg rond Michel Dewilde van het Cultuurcentrum. "Als je goeie mensen hebt, zoals Michel Dewilde, Till Borchert en Manfred Sellinck, en je geeft die mensen de ruimte, dan kun je op tal van vlakken heel wat bereiken. Michel heeft de voorbije jaren hard aan de weg getimmerd, en we beginnen hier nu langzaam maar zeker de vruchten van te plukken. We zullen hier uiteraard nooit de massa naar hier krijgen, omdat hedendaagse kunst maar een beperkt publiek aanspreekt… Als ik in Gent en Antwerpen kom, begint men daar De Bond te kennen…" stelt Roose met genoegen vast.

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer over Politiek    sp.a    Yves Roose    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag