Economie

Wie vindt een goed, maar ook gezond café?


Audio Reportage

Wie vindt een goed, maar ook gezond café?
Brugge, donderdag 20/3/2008. Een avondje uit willen op café, zonder de gezondheid veel schade te berokkenen, blijkt in Brugge – en vele andere plaatsen wellicht – niet altijd even evident te zijn. Oostendenaar Jacques Denecker, die in Brugge graag zijn graantje cultuur mee pikt, is op zoek naar een goed maar ook gezond café.

"Ik ben nogal een fan van Brugge, vooral voor cultuur, de Schouwburg, de MAZ, De Werf, Lumière enz… en na een vertoning drink ik graag een glaasje. Gisteren, na weer een prima voorstelling in de MAZ, zat ik in de De Republiek in de Sint Jacobsstraat. Daar heerst, denk ik toch, een zekere aangename sfeer voor cultuurliefhebbers? Je kunt er eten en uiteraard ook, met mate, iets drinken. Maar gezond is het er niet," vindt Denecker, die meteen ook met hoogtechnologisch bewijsmateriaal komt.

Rook en fijn stof

"Omdat ik over een draagbaar meettoestel voor fijn stof beschik en ik dit toevallig op zak had, heb ik gisteren uit nieuwsgierigheid de concentratie aan fijn stof in de afdeling niet-rokers van De Republiek gemeten. Dat viel enorm tegen! 800 microgram per kubieke meter. Zou onze voeding even onveilig zijn als de lucht daar, dan zou de pas gevormde regering al weer moeten aftreden. Hoe het in godsnaam mogelijk is dat dit getolereerd wordt, is op zijn minst verbazend, niet alleen voor bezoekers, maar vooral voor het personeel dat er uren in moet werken," zegt Denecker.

Mijn probleem is niet klein, want mijn zoektocht naar een aangenaam en ook gezond café in Brugge is niet van vandaag.

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag