Nieuws uit de Brugse regio

Stad Brugge brengt hulde aan Hugo Claus in De Biekorf


Audio Reportage

Stad Brugge brengt hulde aan Hugo Claus in De Biekorf
Brugge, donderdag 20/3/2008. Met een uitgebreide themastand met boeken en beeldfragmenten zet in de Openbare Bibliotheek de veelzijdigheid van Hugo Claus in de kijker en belicht zijn moeilijke relatie met Brugge, waar hij op 5 april 1929 geboren werd. Er werd onder meer gebruik gemaakt van uniek materiaal uit het archief van Jo Röpke en privécollecties. Ook de geboorteakte van de schrijver is er te bezichtigen, evenals een aantal originele tekeningen van Roger Raveel naar gedichten van Hugo Claus uit de verzameling van het Groeningemuseum.

De bibliotheek wil er de mensen vooral toe aanzetten het werk van Hugo Claus te lezen of herlezen. Doorheen de bibliotheek kan men gedichten van Claus lezen en uiteraard zijn honderden werken van of over Claus uitleenbaar.

Bezoekers kunnen hun lezerscommentaar en rouwbetuigingen kwijt in een Brugs huldealbum aan de schrijver.

Voor schepen van cultuur, Yves Roose was Claus vooral de dichter "Bij mij maakte Claus tijdens mijn jaren in het atheneum de liefde voor poëzie wakker. De allereerste dichtbundel die ik aanschafte was De Oostakkerse Gedichten, een basiswerk binnen de Nederlandse literatuur. Ook de roman de Metsiers ervaarde ik als een literaire openbaring. Vlaanderen, neen, Europa verliest een groot auteur; het is onze opdracht zijn werk levendig te houden."

(FN-Meegedeeld-Brugge)
Meer over Yves Roose    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag