Nieuws uit de Brugse regio

Rotary Brugge betaalt luisterboektoestellen voor bejaarden


Audio Reportage


Brugge, donderdag 20/3/2008. Deze middag vervolledigt een delegatie van de Rotary-Brugge een schenking van 5000 euro aan de Vlaamse Klank- en Braillebibliotheek
(VKBB) in Varsenare. Met dat geld zal de vereniging Daisy-spelers kopen, die ze dan gratis ter beschikking kan stellen van bejaarden.

"Sinds 2006 is de speciale openbare bibliotheek in Varsenare overgeschakeld van analoge gesproken boeken op geluidscassettes naar digitale luisterboeken op cd-rom, de zogenaamde Daisy-boeken," zegt Henri Demeyer van de bibliotheek. "Deze luisterboeken zijn bedoeld voor blinden en slechtzienden maar ook voor analfabeten, dyslectici, bedlegerigen en senioren… De digitale luisterboeken worden gratis uitgeleend over heel Vlaanderen en portvrij thuis bezorgd. Maar om de voordelen van het Daisy-boek ten volle te benutten dient men echter over een Daisy-speler te beschikken. Dat toestel kost echter tussen € 350 en € 450 en vele oudere senioren met een klein pensioen blijken daarom af te haken van hun leesgewoonte," besluit Henri Demeyer.

(FN-Op Locatie)
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag