Nieuws uit de Brugse regio

Jeugd klaagt: wij moeten met de auto uit, omdat er geen bus is


Audio Reportage

Jeugd klaagt: wij moeten met de auto uit, omdat er geen bus is
Blankenberge, zondag 16/3/2008. De jeugdraden van Blankenberge en Zuienkerke voerden zaterdag actie om het gebrek aan openbaar vervoer aan te kaarten. De verbinding tussen Brugge en Blankenberge is in het weekend niet afgestemd op de noden van jongeren. De jeugdraden gingen op cinemabezoek maar konden niet meer naar huis. Ze zagen geen andere oplossing dan tevoet naar huis te gaan.

Brugge is voor jongeren uit Blankenberge en Zuienkerke zeer interessant door de vele optredens, fuiven en cinemazalen. Helaas geraken die jongeren meestal niet terug. De laatst bus vertrekt al om 20u15 naar Blankenberge en na een cinemabezoek mis je de laatste trein op 1 minuut. De jeugdraden vragen aan de lijn om hier verandering in te brengen.

Om de problemen aan te tonen zijn de jeugdraden naar de bioscoop getrokken om er naar een film te gaan kijken. Toen de film gedaan was konden ze niet meer naar huis. Er zat niets anders op dan zo dicht mogelijk bij Blankenberge te komen en dan de rest van het traject tevoet af te leggen, met de nodige veiligheidsmaatregelen.

In Brugge bestaat er een systeem van avondlijnen die de mensen vanuit het centrum naar de rand- en buurgemeenten van Brugge brengen. Zo geraakt men o.a. in Jabbeke, Ruddervoorde, Sijsele, Dudzele en Zwankendamme. 'Waarom zou zo'n systeem niet kunnen naar Blankenberge, met een tussenstop in Zuienkerke? Door de huidige dienstregeling jagen we de jongeren tijdens het weekend de auto in en dit kan helemaal niet de bedoeling zijn?' vraagt Niels Callier, voorzitter van de jeugdraad van Blankenberge zich af.

De jeugdraden van Blankenberge en Zuienkerke hopen dat hun samenwerking vruchten zal afwerpen en de mensen van de lijn doet inzien dat het zo niet verder kan.

(FN-Meegedeeld-NC)
Meer over Film    Zwankendamme    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag