Nieuws uit de Brugse regio

Brugge is 19.000 bomen rijker dank zij Kom Op Tegen Kanker


Audio Reportage

Brugge is 19.000 bomen rijker dank zij Kom Op Tegen Kanker
Brugge, zondag 16/3/2008. Brugge is 19.000 bomen rijker, dank zij de actie Kom Op Tegen Kanker. Dat is deze morgen vernomen, bij de start van de boomplantactie in Ryckevelde, waar het resultaat van de Brugse campagne, ondanks zware regenval, werd getoond. "In de modder krijgen de boomjes alvast genoeg water voor een goede start," wist de immer positieve weerman en voorzitter van Kom Op Tegen Kanker Frank Deboosere. Brugge verkocht de meeste boopmjes van alle Vlaamlse steden en zorgde voor een Vlaams record: in heel Vlaanderen worden 72.000 bomen geplant, 10.000 meer dan vorig jaar.

Drie maand actie

De verkoopactie duurde eigenlijk nauwelijks drie maanden: op 10 december 2008 werd in het Stadhuis de aftrap gegeven voor de verkoop van 15.000 boompjes voor Kom Op tegen Kanker. In het domein Ryckevelde waren deze morgen in een grote feesttent vele honderden enthousiastelingen, die vandaag hun boompje wilden planten voor Kom Op tegen kanker.

Vele duizenden mensen hebben de actie gesteund door de aankoop van één of meerdere boompakketjes. Heel wat jeugdbewegingen, seniorenverenigingen, sportverenigingen, overheidsinstellingen, organisaties en bedrijven hebben de actie ondersteund en geholpen om boompjes te verkopen.

Al deze gebundelde krachten hebben samen voor een verkoop gezorgd van maar liefst 19000 boompakketjes. Een aantal organisaties en bedrijven verkochten meer dan 250, 500 of zelfs meer dan 1000 boompjes verkocht en konden zo een eigen apart perceel in het bos verworven.

De Bibliotheek Brugge bijvoorbeeld, de firma Genencor, Club en Cercle Brugge en De Post zorgden voor uitzonderlijk aantallen. De Maatschappij der Brugse Zeevaartinrichtingen (MBZ) verdubbelde de bedrijfsinzet.

Alleen 550 boompjes verkocht

Marie-Rose Bonheure slaagde er in om in haar ééntje in het postkantoor op de Markt maar liefst 520 boompakketjes aan de man en vrouw te brengen en was daarmee de individuele topverkoopster.

In aanwezigheid van Ingeborg en Kurt Defrancq, de meter en peter van de actie, werd bestart met het planten van alle 19000 bomen, goed voor iets ruim 5 ha nieuw bos. "Tegen 2030 moet de omgeving van Ryckevelde een 34 ha groot groengebied worden, waar iedereen de kracht en de schoonheid van de natuur mag ervaren," zei burgemeester Patrick Moenaert.

(FN-Op Locatie)
Meer over Politiek    Patrick Moenaert    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag