Economie

Pol Van Den Driessche: Etienne Schouppe achter Bombardier


Audio Reportage


Brugge, vrijdag 14/3/2008. Volgens Brugs Senator Pol Van Den Driessche staat CD&V voorzitter en voormalig NMBS baas Etienne Schouppe voluit achter de mogelijkheid dat Bombardier, ook al wint Siemens het GEN contract, een belangrijk deel van de order van de NMBS in de Brugse vestiging kan uitvoeren. In overleg met de vakbonden deze middag werd zelfs gewag gemaakt van de helft van het project.

Van Den Driessche is uitermate bezorgd over de toekomst van de werkgelegenheid bij Bombardier, de vroegere Brugeoise. Naar aanleiding van recente ontwikkelingen in het al dan niet toekennen door de NMBS van het contract voor het bouwen van 1.200 nieuwe treinstellen, vindt hij dat meer moet en kan gedaan worden.

Eerder deze week schreven zeven Brugse volksvertegenwoordigers en senatoren uit verschillende partijen op vraag van Van Den Driessche een brief aan vice-premier Yves Leterme, federaal minister van overheidsbedrijven Inge Vervotte en de directie van de NMBS.

"Een eventuele sluiting van Bombardier-Brugge zou een heuse catastrofe betekenen voor de werknemers én een verlies van veel technologische kennis. De producten van Bombardier behoren immers tot de beste van de wereld," zegt Pol Van Den Driessche. "Een beslissing inzake het dossier GEN is van groot belang en wij als CD&V eisen in elk geval dat moet gecontroleerd worden in hoeverre de procedure, afgesproken in lastenboek, gevolgd is. Zo was er sprake van de criteria 60 % op de prijs en 40 % op comfort voor de reiziger en kwaliteit van het product. Onder bepaalde voorwaarden voert NMBS nu besprekingen met Siemens verder maar wij willen absolute zekerheid dat een serieus gedeelte van het productiewerk in Bombardier Brugge zal gebeuren. Het is een absolute voorwaarde dat de productie van een Belgische bestelling voor méér dan 50 % in België gebeurt. Onze voorzitter Etienne Schouppe, die op het vlak van treinen en de NMBS wel één der meest onderlegde figuren is in ons land, heeft toegezegd dat wij hierop zullen toezien."

(FN-Meegedeeld-CD&V / ACV)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Tewerkstelling    Politiek    CD&V    Pol Van Den Driessche    Vakbonden    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag