Economie

Ondernemer Dirk Dupont had politici op stagebezoek


Audio Reportage


West-Vlaanderen, donderdag 13/3/2008. Vandaag werd de "KMO stage" van Dirk Dupont, gedelegeerd bestuurder van Dupont NV afgesloten met een bezoek van volksvertegenwoordigers Vincent Van Quickenborne en Louis Bril. In tegenstelling tot de voorbije stage, georganiseerd door UNIZO, werden de rollen omgekeerd en moesten de politici meedraaien in zijn bedrijf dat zich specialiseert in materialen voor de voedingssector.

Meer efficiŽntie

"Mijn stage in het Vlaams parlement leerde me vooral dat politici bijzonder veel tijd verprutsen aan eindeloos gepalaver. Kostbare tijd!" aldus Dirk Dupont.

De zaakvoerder vatte dan ook de koe bij de horens en besliste de beide volksvertegenwoordigers in te zetten tijdens een personeelsvergadering waarbij de verkoopsstrategie van zijn onderneming werd geŽvalueerd. Onder meer de selectie van beurzen waarop de zaak zich presenteert, de organisatie van verkoopsacties en de marketingstrategie van het bedrijf werden besproken. "Beide politici ondervonden duidelijk dat in het bedrijfsleven 'to the point' wordt gehandeld en tijdens overlegmomenten recht op doel wordt gegaan," zegt Dupont. "Maar ook ik heb bijgeleerd van de politici: ik was positief verrast over de aandacht die in verschillende commissies aan steunmaatregelen voor ondernemerschap wordt geschonken. En de politici kennen meer van de materie en moeten met veel meer factoren rekening houden, dan ik had durven denken."

(FN-Megedeeld-UNIZO)
Meer op www.dupont.be
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag