Economie

Clemaco: staking misschien voorbij


Audio Reportage


Zeebrugge, maandag 10/3/2008. De staking bij Clemaco nadert het einde. Dat blijt uit de reactie van de vakbonden, op de resulten van nieuw overleg met de ondernemer.

Op 6 maart legden de 127 arbeiders en 3 bedienden van Clemaco Contracting hun werk op marinebasis Zeebrugge neer, omdat "de werkgever hen reeds weken aan het lijntje houdt en geen duidelijk voorstel ivm bijkomende koopkracht doet". Ook na nieuw overleg deze middag, lijkt er nog geen eind van de acties in zicht.

"Deze morgen werd het voorstel van de werkgever van vorige week afgewezen met 103 stemmen tegen en 1 voor, wegens te weinig netto in het loonzakje van de werknemer zelf , maar reeds deze middag werd opnieuw met de werkgever rond de tafel gekomen. Nu werd een éénmalige resultaatsgebonden premie cfr CAO 90 van 735,- € aangeboden, waarbij de targets zich zullen situeren op het vlak van de aanwezigheid op het werk en er is een extra inspanning beloofd bij de eerste meritronde voor de werknemers onder de benedengrens.. Ook zal één inhaalrustdag gesplitst mogen worden in 4 x 2u," zegt Yves Serru, hoofdafgevaardigde ACV-Metaal in Clemaco Contracting. Dit voorstel wat verder uitgewerkt wordt woensdagmorgen in Oostende om 9 uur voorgelegd aan het personeel, "maar als vakbonden staan wij achter dit voorstel," besluit Serru.

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Haven    Literatuur    Tewerkstelling    Vakbonden    Zeebrugge    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag