Nieuws uit de Brugse regio

2300 bezoekers extra op traktatieronde Musea Brugge


Audio Reportage


Brugge, maandag 10/3/2008. In het Groeningemuseum, Memling in Sint-Jan en het Bruggemuseum-Gruuthuse zijn iets meer dan 2300 bezoekers extra opgedaagd in het kader van "tournée muséale", de traktatieronde waarbij inwoners van Brugge, Beernem, Jabbeke, Knokke-Heist, Torhout en Zedelgem een dagje gratis binnen mochten. Dit is meer dan het dubbel van de vorige edities. "Het Bruggemuseum-Archeologie kende bijvoorbeeld ook 232 extra-bezoekers. Voor de Pakhuizen-rondleidingen moest je vooraf reserveren en alle sessies waren volzet. Een succesverhaal dat duidelijk voor herhaling vatbaar is...," zegt Walter Rycquart, zakelijk leider van de Brugse musea.

Bedoeling

Musea Brugge wil met de traktatierondes "de regionale cultuurparticipatie stimuleren." Gisteren vond de vierde editie plaats: ditmaal waren de inwoners van Brugge, Beernem, Jabbeke, Knokke-Heist, Torhout en Zedelgem aan de beurt.

Musea Brugge en Raakvlak - de Intergemeentelijke Dienst voor Archeologie in Brugge en Ommeland- werkten ditmaal samen voor de jaarlijkse verwendag met voor gevolg dat het behoorlijk druk was in de musea.

(FN-Meegedeeld-Musea Brugge)
Meer over Archeologie    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag