Economie

Clemaco doet voorstel aan werknemers (UPDATE)


Audio Reportage

Clemaco doet voorstel aan werknemers (UPDATE)
Zeebrugge, donderdag 6/3/2008. Deze middag kregen de vakbonden een fax van Clemaco met de vraag voor een dringend overleg. Om 16 uur werd op de zetel van het bedrijf in Oostende een "nieuw voorstel vanwege de directie" besproken.

Dat voorstel, dat neerkomt op een eenmalige netto premie van ongeveer 300 euro, lijkt Luc Logghe van ACV metaal echter niet van die aard, dat ze de medewerkers zal overtuigen. De vraag om het invoeren van maaltijdcheques en de vraag om het "merit systeem" te herzien werden door het bedrijf afgewimpeld. Het ziet er dus naar uit dat de staking gewoon verder gaat.

-------
Deze morgen was een staking uitgebroken, nadat ondanks een stakingsaanzegging van 29/02 geen resultaten had opgeleverd. De 127 arbeiders en 3 bedienden van Clemaco Contracting nv uit Oostende legden hun hun werk op de marinebasis in Zeebrugge. Mede het feit dat de werkgever geen echt sociaal beleid voert in de onderneming ergert het personeel enorm en speelde mee in hun beslissing over te gaan tot staking.

(FN-Op Locatie)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Haven    Literatuur    Tewerkstelling    Vakbonden    Zeebrugge    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag