Nieuws uit de Brugse regio

Maar 5 illegalen gepakt in havens van Zeebrugge


Zeebrugge, woensdag 5/3/2008. Tijdens een politieactie in de regio Brugge-Oostende zijn de de voorbije nacht maar vijf illegalen ontdekt. De operatie "Beaufort" maakt deel uit van een actiemaand die georganiseerd is nadat de politiediensten in de havens van Zeebrugge en Oostende de voorbije maanden een stijging van het aantal illegalen hebben vastgesteld. Het gaat om mensen die proberen op illegale manier het Verenigd Koninkrijk te bereiken.

Het nieuwe actieplan, geco÷rdineerd door het parket van Brugge, wil met zichtbare controles en andere maatregelen de fenomenen mensensmokkel en mensenhandel wil bestrijden. Voor de Beaufortactie waren in Oostende en Lissewege grootschalige verkeerscontroles georganiseerd. In de haven van Zeebrugge is vracht met bestemming Engeland aan een grondige controle onderworpen met allerlei technische middelen zoals een scanner en een CO-meter. En daarnaast hebben meerdere politiepatrouilles het havengebied doorkruist om mogelijke mensensmokkelaars op te sporen.

Resultaten

De politiediensten hebben in totaal 244 personen en 212 personenwagen en vrachtwagens gecontroleerd. In Zeebrugge zijn 22 containers en trailers aan een grondig onderzoek onderworpen. Tijdens de actie zijn in Oostende vijf illegalen aangetroffen. In Zeebruge Werden er geen vreemdelingen gevat.

De dienst Vreemdelingenzaken heeft twee Marokkanen verwezen naar de gesloten instelling De Refuge in Sint-Andries Brugge. De andere vreemdelingen kregen het bevel het grondgebied te verlaten.

(FN-Meegedeeld-Fedpol)


Meer over Sint-Andries    Zeebrugge    Lissewege    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag