Nieuws uit de Brugse regio

Leerlingen maken animatiefilm voor Cinema Novo


Brugge, woensdag 27/2/2008. Twee klassen van de Vrije Basisschool Sint-Lodewijks uit de Gerard-Davidstraat en twee klassen van de Vrije Basisschool Sint-Lodewijks uit de Gistelse Steenweg maken samen een animatiefilm die op het komende Cinema Novo festival te zien zal zijn. De filmproductie is een onderdeel van "Vel tegen vel", het onderwijsproject van Brugge Plus voor leerlingen uit het basisonderwijs.

De leerlingen maken tijdens drie workshops hun eigen animatiefilm. Ze doen dat samen met illustratrice Sabien Clement en animatietekenaar Sebastiaan Tillie. Inspiratie halen ze uit de sprookjes van Andersen en Grimm en de verhalen van Duizend-en-één-nacht.

Tijdens de drie workshops gaan de leerlingen ook op zoek naar gelijkenissen tussen de Westerse cultuur en de cultuur van het Midden-Oosten. De bedoeling is het gevonden materiaal te integreren in hun animatiefilm.

De workshopbegeleiders gaan met dit concept de animatiefilm Azur en Asmar van Michel Ocelot achterna, die ook aan de slag ging met gelijkenissen tussen onze cultuur en die uit het Midden-Oosten.

(FN-Meegedeeld-BruggePlus)
Meer over Film    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag