Nieuws uit de Brugse regio

Het stadiondebat: spirit en dissidente sp.aŽers


Audio Reportage


Brugge, dinsdag 26/2/2008. Charlotte Storme (sp.a) en Pascal Ennaert (Spirit) namen later het dissidente woord binnen de sp.a fractie, die sterk verdeeld zou blijken. "De voorwaarden voor de bouw zijn even voorspelbaar als het Belgisch weer," vond Charlotte Storme. "Elke keuze die ik nu maak wordt als antwoord gerekend, maar de vragen zijn verkeerd gesteld. Ik dreig te verdrinken in het moeras en sleep burgers die op mij hebben gestemd mee als ik nu antwoord. Ik stel uitstel voor."

Pascal Ennaert (Spirit) vond dat "in dit dossier al meer dan een jaar kansen worden gemist. Met het mes op de keel door een projectontwikkelaar beslissen kan niet. Alsof met de nodige bluf al bij voorbaat een wedstrijd tegen Standard gewonnen is. Alles moet wijken voor de valse kans van het grote geld.
De oplossing voor dit dossier ligt niet hier, maar op de groene tafel van het overleg. Kiezen voor Loppem wordt een juridische lijdensweg, waar het einde niet van kan worden voorspeld."

Eén stadion

"Club en Cercle blijven best onder het zelfde dak," vond Ennaert. "Er dient gezocht worden naar een alternatief voor een shoppingcentrum als financieringsmiddel. Tussen de N31 en de Blankenbergse Steenweg kan een stadion perfect, zeker als de beloofde de aanpassing van de N31 er eventueel versneld komt. Een PPS formule waarin Vlaanderen, Brugge en de privé sector participeren moet daar haalbaar zijn en zo houdt Brugge een voet in het stadion. Een stadion is dus geen bedreiging, maar een kans. We staan op een kantelmoment naar goed duurzaam beleid."

(FN-Op Locatie)
Meer over Politiek    sp.a    Pascal Ennaert    Charlotte Storme    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag