Nieuws uit de Brugse regio

Het stadiondebat: Groen!


Audio Reportage


Brugge, dinsdag 26/2/2008. "Veel mensen zijn van zeer ver gekomen om deze raad te horen," zei Rita Brauwers van Groen, verwijzend naar het feit dat vele Club supporters helemaal geen Bruggelingen zijn, maar zich wel in het lokale debat mengen. "Maar we hebben hier in deze raad eerder beslissingen genomen, waarop we vanavond zouden terugkomen onder druk van een projectontwikkelaar. Het Ruimtelijk Structuurplan bestaat. Het Regionaal Stedelijk Gebied bestaat. We hebben toen reeds beslist," gaf Brauwers aan.

"De stad Brugge heeft ook beslist om in Noord Brugge een winkelcentrum te bouwen en niet in de Groene Gordel. De projectontwikkelaar heeft 'het ideale glijmiddel' gevonden, om de meerderheid toch ater zich te halen... Dit is een regelrechte kaakslag in naam van de meneer D'hooghe, die zich nog waant in het land van de baronnen, want alles is te koop," zei Brauwers.

"En hoeveel zal dit de Vlaamlse gemeenschap kosten? Meneer D´hooghe vraagt 6 miljoen Vlaamse euro voor de ontsluiting maar Minister President Peeters zegt dat er minstens 10 miljoen nodig is. Maar eerst moet Brugge en Zeebrugge wel nog ontsloten worden, inclusief Lissewege, en zelfs daar zijn geen centen voor. De onsluitingsplannen, ook met het balonnetje over de Light Rail verbinding van de NMBS is nog veel duurder: het plan is lucht," zei Brauwers.

Terug in de tijd

"We gaan met deze werkwijze 35 jaar terug in de tijd inzake besluitvorming: als het cadeau maar groot genoeg is valt de beslissing wel. Minister Landuyt zit bij hoofdelijke stemmingen graag op de gang op het WC. Deze keer zit hij naar verluidt in het Buitenland."

"De vraag vandaag moet eigenlijk luiden, willen wij vandaag fundamenteel afwijken van het Ruimtelijk Structuurplan op vraag van een groep projectontwikkelaars," vond Brauwers.


(FN-Op Locatie)
Meer over Zeebrugge    Lissewege    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag