Nieuws uit de Brugse regio

Actie sp.a tegen boemeltreinmiserie naar Blankenberge


Audio Reportage


Blankenberge, maandag 25/2/2008. Sp.a Blankenberge houdt deze morgen, 25februari, in het station van Blankenberge actie om haar solidariteit te betuigen met de 1000 Blankenbergse treinpendelaars, rond de steeds meer precaire situatie van de treinverbinding Blankenberge-Brussel, sedert de invoering van de nieuwe treinregeling in december 2007.

Vanaf 5u45 tot 7u15 is actie gevoerd, waarbij elke treinreiziger een ontbijtpakket ontving, vergezeld van een pamflet, waarin sp.a duidelijkt maakt welke acties ze zal ondernemen. Naast een klachtbrief aan ombudsman en de NMBS zal sp.a in het Federaal Parlement minister van ambtenarenzaken en overheidsbedrijven Inge Vervotte (CD&V) interpelleren over de aanhoudende miserie.

Volgens Johan Van Eeghem, de sp.a-voorzitter in Blankenberge, "kan de huidige situatie echt niet meer: Na de problemen met het aan- en loskoppelen van de dubbeldektreinen, koos de NMBS voor het inzetten van oude boemeltreinstellen met veel minder comfort waarbij men telkens in Brugge moet overstappen op een moderner exemplaar. Er is echter maar één trein meer per uur, en vaak lopen de aansluiting volkomen in het honderd."

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer over Politiek    CD&V    sp.a    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag