Nieuws uit de Brugse regio

Roeselare haalt 1 punt bij Cercle met antivoetbal


Audio Reportage


Brugge, zaterdag 23/2/2008. Glenn De Boeck had een aanvallend elftal opgesteld met maar drie verdedigers en Roeselare had doelman Sierens in bloedvorm nodig. Naarmate de wedstrijd vorderde haalden de bezoekers elk mogelijk vetragingsmaneuver uit de kast, om Cercle het scoren te beletten. De tactiek werkte, maar promotie voor het voetbal, zoals we dat op de Cercle grasmat graag mogen zien, was de vertoning allerminst.

Na een goeie 6 minuten kreeg Cercle drie halve scorekansen, maar Sierens bleek toen al onklopbaar. Een halve minuut later kwam Snelders centimeters te kort om een voorzet van Iachtchouk tegen de netten te tikken. Nog even later was Snelders weer gevaarlijk na een wat flauwe terugspeelbal van Vanderhaeghe. Na een kwartier was Roeselare plots even gevaalijk via Akgl die Thompson aanspeelde: het schot miste richting. In de 17e minuut scoorde Iachtchouk, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Uit onze commentaarpositie niet te beoordelen. Vlak voor het halfuur bracht Serebrennikov Iachtchouk opnieuw in stelling: Sierens. De laatste gevaarlijke voorzet voor rust kwam van Nyoni: Gombami kopte naast.

En dan volgde een tweede helft om bij te huilen. Na 5 minuten probeerde Gombami het opportunistisch met een hakje gevolgd door Snelders met een loeier: Sierens moest deze keer met de vuisten ingrijpen. 57ste minuut: De Smet met het hoofd, maar weer Sierens, die over doel in hoekschop duwde. Vier minuten later ging een kopbal van De Smet naast.

Rood voor Dissa

Na een doodstamper van Dissa op Boi kreeg de man uit Roeselare zijn tweede gele kaart. In de eerste helft had hij al wegens protest geel gekregen. Naar de douches dus. Roeselare zou zich even later weer uitermate onsportief opstellen: Hermach duwde Serebrennikov vlak voor het zicht van de scheids omver. Simon gaf beiden geel. Rood voor de duwer ware een gepaster reactie geweest. Cercle trok met nog meer forsing naar voor, maar Iachtchouk besloot op de paal. Een kwartier voor tijd bediende Boi Snelders centraal: maar weer Sierens. De laatste groenzwarte mogelijkheid viel net voor het fluitsignaal: Sierens verkeek zich op een voorzet van Nyoni, maar Thompson kon de bal nog wegtikken. Vermelden we dat Sierens geel kreeg voor het meermaals ongeneerd tijd rekken.

Roeselare kreeg waar het voor kwam. Cercle verdiende veel meer.

(ED-Op Locatie)
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag