Economie

ACV eist klaarheid omtrent Bombardier spoordivisie


Audio Reportage

ACV eist klaarheid omtrent Bombardier spoordivisie
Brugge, vrijdag 22/2/2008. Naar aanleiding van het persbericht verspreid door de krant "De Tijd" vragen vakbonden bij Bombardier Brugge hun directie op korte termijn verder onderzoek en klaarheid omtrent de plaats van de divisie Transportation binnen Bombardier.

Volgens Luc Logghe van het ACV "maken de personeelsleden zich niet direct ongerust, maar in tijden dat het bedrijf zich intensief oriŽnteert om een concurrentieel bod voor de bestelling Gewestelijk Expressnet (GEN), vinden zij het opmerkelijk dat vanuit Canada een rapport in de pers gelekt wordt ivm een eventuele verkoop van de spoordivisie, waarbij zelfs de concurrenten voor het GEN-project Alsthom en Siemens vernoemd worden."

De bestelling voor het GEN binnenhalen is een must voor het voortbestaan van de site Brugge. De werknemers hebben de laatste jaren enorme inspanningen gedaan voor het bedrijf en wensen daar nu ook concreet de vruchten van te plukken. Spelletjes bij de Bombardier-top in Canada mogen hier zeker geen roet in het eten gooien. Aldus eisen de vakbonden volledige klaarheid op zeer korte termijn.

(FN-Meegedeeld-GB)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Tewerkstelling    Vakbonden    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag