Economie

Nieuwe brug voor Steenbrugge pas na 2013


Audio Reportage

Nieuwe brug voor Steenbrugge pas na 2013
Brugge, dinsdag 12/2/2008. De bouw van de nieuwe brug in Steenbrugge zal pas in 2011 worden aanbesteed. Dat blijkt uit een antwoord van Vlaams minister Hilde Crevits (CD&V) op een schriftelijke vraag van Gino De Craemer (N-VA). Het Vlaams parlementslid wees op de hoogdringendheid van dit dossier en vroeg de minister om dit probleem prioritair aan te pakken.

Zelfs geen keuze

Zelfs een definitieve keuze over het type brug is nog niet gemaakt maar "voorlopig gaat de voorkeur naar een vaste hoge brug". Een halfhoge brug met beweegbare delen zou volgens de minister toch nog vrij hoog moeten zijn om verkeer onderdoor langsheen het kanaal toe te laten. Door de combinatie van opritten en een beweegbare brug met de daarbij horende elektromechanische uitrusting en bediening zou een halfhoge brug ok de duurste oplossing zijn, zegt Crevits.

Momenteel wordt er werk gemaakt van een 3D-visualisatie van een vaste hoge brug. Om de juiste afweging te kunnen maken zal deze simulatie in de komende maanden worden gebruikt om in overleg met de Stad Brugge een definitieve keuze te maken. Volgens Gino De Craemer mag men uiteraard alle elementen t.o.v. elkaar afwegen "maar moet er uiteindelijk ook een beslissing worden genomen." De Craemer vraagt de minister dan ook "een tandje bij te steken."

(FN-Meegedeeld-N-VA)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Politiek    CD&V    N-VA    Hilde Crevits    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag