Cultuur en evenementen

La Risonanza met Händelcantates


Audio Reportage


Brugge, woensdag 6/2/2008. Het Parterre-gedeelte in het Concertgebouw in Brugge zat dinsdag behoorlijk vol voor 3 cantates van Händel. In tegenstelling tot de canatates van Bach, die een religieuze tekst hebben, ging het hier wereldse cantates.

Het Italiaanse barokorkest 'La Risonanza' o.l.v. Fabio Bonizzoni en drie zangeressen: Roberta Invernizzi en Nuria Rial, sopraan en Romina Basso, contra-alt, stonden in voor een heel geslaagde uitvoering van 2 kleinere cantates: Nel dolce dell'oblio en No se emendará en 1 grotere: Clori, Tirsi e Fileno. Die laatste vertelde het verhaal van twee herders, Tursi en Fileno, die beiden verliefd zijn op de nimf Clori. Clori speelt een beetje met de gevoelens van de twee. Een tijdloos gegeven.

De tekst werd electronisch vertaald boven het gebeuren. Niettegenstaande het hier ging om teksten uit de 18de eeuw, is er helemaal geen verschil met die van hedendaagse liefdesteksten. Gevoelens uiten blijft door de eeuwen heen hetzelfde, ondanks het internet.

Het orkest was al vorig jaar op Musica Antiqua te gast met een dergelijk programma. Toen was ondermeer burgemeester Patrick Moenaert zeer onder indruk en net zoals vorig jaar was de voorstelling af. Het orkest was zijn naam als barokorkest dat op originele instrumenten speelt, meer dan waard en de drie zangeressen konden het publiek boeien tot de laatste noot.

(Patrick Pieters-Op locatie)
Meer van Patrick Pieters op de pagina Klassiek!

Meer over Concert    Politiek    Patrick Moenaert    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag