Nieuws uit de Brugse regio

Trein naar Blankenberge: van kwaad naar erger


Audio Reportage


Blankenberge, woensdag 6/2/2008. Om tegemoet te komen aan de problemen die er de afgelopen weken ontstonden op de IC lijn Blankenberge/Brussel/Tongeren-Hasselt, heeft de NMBS een alternatieve "oplossing" uitgedokterd, die niet naar de zin is van de reizigers. Gezien de problemen met het aan- en loskoppelen van de dubbeldektreinen blijven aanslepen, kiest de maatschappij nu voor het inzetten van oude treinstellen, waar het comfort veel minder is én waarbij men telkens in Brugge moet overstappen op een moderner exemplaar. Patrick De Klerck, Vlaams Parlementslid voor Open-VLD, die er deze week zelf geen last van heeft omwille van het parlementair reces, is niet tevreden, en vindt dat het industrieel erfgoed van de spoorwegen niet mag ingezet worden op deze prtioritaire lijn.

"Het is onaanvaardbaar dat de pendelaars nu reeds wekenlang te kampen hebben met een minimale dienstverlening van de NMBS, waar er toch jaarlijks handenvol geld van de belastingsbetaler wordt ingepompt," klaagt De Klerck. "De reizigers voor Blankenberge moeten overstappen op een boemeltrein… Verschillende reizigers melden mij dat ze ook op hun beurt een klacht zullen indienen bij de NMBS en bij de Bond voor Trein-, Tram en Busgebruikers."

Knokke-Heist rechtstreeks

Op de lijn naar Knokke-Heist doen deze problemen zich overigens niet voor: de trein ontkoppelt niet meer en spoort na de stop in Brugge gewoon door naar Knokke-Heist.

(FN-Meegedeeld-PDK)
Meer over Erfgoed    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag