Nieuws uit de Brugse regio

Weet U iets nieuws voor Expo 2058


Audio Reportage

Weet U iets nieuws voor Expo 2058
Brugge, dinsdag 5/2/2008. Naar aanleiding van de achtste editie van Erfgoeddag met als thema "wordt verwacht" en de 50ste herdenking van Expo '58, organiseert Erfgoedcel Brugge een oproep tot bedenken van "het object van de toekomst".

Karolien Steen, projectmedewerker mondelinge geschiedenis van de erfgoedcel, hoopt op een aantal leuke ideŽen: "de bezoekers van de wereldtentoonstelling in 1958 konden hun ogen niet geloven bij het zien van tal van onbekende, nieuwe toestellen: huishoudmixers, sprekende computers en andere technologische snufjes waren alomtegenwoordig. De meeste van die dingen zijn nu of doogewoon of al weer ouderwets. Maat een kleurentelevisie was toen iets fenomeenals bijvoorbeeld."

Wedstrijd

"Vandaar dat we nu een wedstrijd organiseren met de vraag: welke objecten zouden een zelfde verbazing en verwondering kunnen opwekken in 2058? De 10 beste objecten zullen we op Erfgoeddag op zondag 13 april 2008 op de Markt in een tent tentoon stellen. Het object van de winnaar krijgt ook een ereplaats op de tentoonstelling rond Expo '58 in het Bruggemuseum-Volkskunde tussen 8 mei en 29 juni 2008. Daarnaast krijgen de winnaar en de runner-up een boek van Annick Lesage over de wereldtentoonstelling en een boekenbon van respectievelijk 100 en 50 euro."

Het regelment voor de wedstrijd vindt U op www.erfgoedcelbrugge.be.

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer op www.erfgoedcelbrugge.be
Meer over Literatuur    Erfgoed    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag