Nieuws uit de Brugse regio

Caron: wel mogelijke subsidie voor stadion Club Brugge


Audio Reportage


Brugge, zaterdag 2/2/2008. "Er is helemaal geen slecht nieuws over subsidiemogelijkheden voor een eventueel nieuw stadion voor Club Brugge." Dat zegt Vlaams Parlementslid Bart Caron (Spirit), die als lid van deze commissie sport zegt dat, onder voorwaarden, weldegelijk 50 miljoen klaar ligt voor investeringen voor het bouwen van nieuws voetbaltempels in Vlaanderen.

"Vlaams parlementslid Patrick De Klerck (Open VLD) verspreidde na een debat met de minister in de commissie sport van het Vlaams parlement verkeerde informatie," zegt Caron. "Ik was persoonlijk aanwezig tijdens het debat en kan, na ruggespraak met de minister, formeel bevestigen dat collega De Klerck de informatie onvolledig en tendentieus weergeeft. Zijn bericht geeft de indruk dat het stadion van Club Brugge niet in aanmerking zoud kunnen komen.

Er is wel degelijk 50 miljoen euro voorzien voor voetbalstadions. "Dat bedrag staat niet in de meerjarenbegroting, omdat het over kapitaal gaat van de ParticipatieMaatschappij Vlaanderen. Dat is een aparte begroting. Het zal als risicodragend kapitaal ge´nvesteerd worden in voetbalstadions op voorwaarde dat er een sluitend businessplan kan voorgelegd worden. Daar zijn afspraken over gemaakt binnen de Vlaamse regering. Een en ander is ook afhankelijk gesteld van een splitsing van de Belgische Voetbalbond (KBVB). De Vlaamse overheid zal in deze gevallen een minderheidsparticipatie van maximaal 25 procent per stadion opnemen," zegt Caron.

(FN-Meegedeeld-Spirit)
Meer over Politiek    Open VLD    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag