Nieuws uit de Brugse regio

Klachten maaltijden OCMW nemen af


Audio Reportage

Klachten maaltijden OCMW nemen af
Brugge, dinsdag 29/1/2008. Volgens OCMW voorzitter Frank Vandevoorde (sp.a), die over de materie vanavond in de gemeenteraad werd geïnterpelleerd, nemen de klachten over de kwaliteit van de maaltijden van de nieuwe centrale keuken Rudderstove af. Zo is er op het vlak van smaak en het bijkruiden van de maaltijden al één en ander verbeterd. De werkwijze van het koken is aangepast. Ook het probleem met de koelwagens, die niet voldeden is verholpen. Ieder probleem dat werd vastgesteld, werd genoteerd en medegedeeld aan de centrale keuken zodat deze gepast kon ingrijpen en bijsturen waar noodzakelijk. Het aantal opmerkingen was in de beginfase relatief hoog, maar naarmate dat er werd bijgestuurd hebben we die problemen dan ook duidelijk zien dalen. Voor het ogenblik zijn ze op het niveau teruggevallen van wat wij in onze vroegere keukens ook ervaarden.'

Dienstencentra

'Ook in de dienstencentra betreft het klachten die vooral betrekking hebben op kinderziekten uit de eerste week van de omschakeling. Ook werd een klachtbrief ontvangen uit het WZC Van Zuylen en één van de Ombudsman. Als OCMW zijn wij ons terdege bewust is van het belang dat voedselkwaliteit in de dienstverlening betekent. We zullen dan ook op continue wijze de kwaliteit van het keukenproces blijven bewaken,' zegt Vandevoorde.

Afhandeling

Dat de kwaliteit van de maaltijden nu blijkt beter te zijn, betekent niet dat de kous van het verhaal af is. 'Vooral inzake communicatie met de gebruikers is OCMW zwaar te kort geschoten en daar moeten lessen uit getrokken worden voor de toekomst,' zegt VB raadslid An Braem.

(FN-Eigen Berichtgeving)

Meer over Politiek    sp.a    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag