Nieuws uit de Brugse regio

Treinverbinding met Blankenberge blijft chaotisch slecht


Audio Reportage


Brugge, donderdag 24/1/2008. Volgens Open-VLD Vlaams Parlementslid Patrick De Klerck neemt de NMBS haar slogan "de trein is een beetje reizen" wat te letterlijk. Niettegenstaande eerder gemaakte beloftes, blijf de nieuwe NMBS dienstregeling maar aanmodderen.

"De NMBS leert blijkbaar niet uit de fouten," zegt Patrick De Klerck. "Vandaag hadden vele reizigers weer 'prijs'. Na met een beperkte vertraging van Brussel vetrokken te zijn (rond 17.30 uur), werden de pendelaars opnieuw langdurig gegijzeld in het station van Brugge met als oorzaak… jawel het gekende probleem van het ontkoppelen van de treinen. Na eerst ongeveer 25 minuten verwoed geprobeerd te hebben te ontkoppelen, werd aan de reizigers medegedeeld dat dit niet lukte en het treinstel in Brugge zou blijven. Op het ander spoor van hetzelfde perron werd in een alternatieve trein naar Blankenberge voorzien. Echter, toen de meute aan de deur van het treinstel kwam, bleek deze niet te openen. Dan maar de trein afrennen tot we eruit konden. Gelukkig liepen iets verder een conducteur tegen het lijf, die met zijn sleutel en na hard labeur erin slaagde de deur te openen. Maar alle ellende was nog niet achter de rug, want al snel bleek dat de trein op het aangrenzende spoor niet naar Blankenberge zou rijden. Dan maar met zijn allen enkele sporen verder op zoek naar de trein naar Blankenberge (een 'boemeltrein' uit de oude doos), die we dan uiteindelijk vonden. Met onderveer 45 minuten vertraging bereikten we dan uiteindelijk om 19.30 uur het station van Blankenberge."

Ongehoord

"Tot mijn spijt moet ik mijn woorden blijven herhalen: het is ongehoord dat deze problemen nu nog steeds niet opgelost zijn. Dit is onaanvaardbaar voor de klant/reiziger. De 'trein der traagheid' is dus duidelijk geen fictie. Op deze manier worden opnieuw meer mensen naar het gebruik van de auto gedreven," zegt ervaringsdeskundige De Klerck.

Sinds 9 december rijden er op het traject Blankenberge / Knokke – Tongeren dubbeldekkers met stuurrijtuigen. Het ontkoppelen van deze rijtuigen blijft problematisch, wat enorme vertragingen teweeg brengt. Daarnaast blijft het probleem dat men op een later tijdstip haast niet meer terug naar de kust geraakt en dat de wachttijden, zelf indien alles op wieltjes loopt, in Brugge zeer lang oplopen.

(FN-Meegedeeld-PDK)
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag