Economie

Overleg gestart tussen bonden en directie Bombardier


Audio Reportage


Brugge, donderdag 24/1/2008. Bij Bombardier is overleg opgestart tussen vakbonden en directie, over de mogelijkheid om de koopkracht van het personeel op te krikken. Op dat vlak volgen de Brugse metallo's de werkonderbrekingen en stakingen rond Ford Genk, waar extra mankracht werd beloofd om werkdruk te verminderen n meer koopkracht.

Ook bij Bombardier willen de bonden koopkracht op basis van resultaatsgebonden verloning. Gezien Bombardier Brugge geen winst maakt, terwijl er wel een vrij belangrijke bedrijfswinst bestaat, wordt nagegaan om de Roc-formule toe te passen. ACV Metaal-secretaris Luc Logghe verwacht ook in een aantalm gevallen tijdelijke contracten naar vaste contracten te kunnen omzetten, boven de afgesproken vaste contracten voor vervanging van bruggepensioneerden. Inzake werkorganisatie en werkdruk is men op zoek een soort "vlindersysteem" waarbij polyvalente medewerkers kunnen invallen waar medewerkers uitvallen in de teamstructuur.

"En ander ongenoegen bij het personeel is dat, wanneer wat moet bekomen worden van personeelsdienst dit altijd lang duurt omdat de leiding te strikt regeltjes hanteert in plaats van zich sociaal op te stellen." zegt Logghe.

Het overleg vat vandaag werd gevoerd wordt maandag 28/1 verdergezet. De directie van Bombardier heeft morgen immers andere katten te geselen: dan gaat zij naar de Minister Van Mobiliteit voor de vitale onderhandelingen over het GEN-dossier.

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Literatuur    Tewerkstelling    Vakbonden    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag